KPN trekt stekker uit Hi, neemt klanten over

24 Mar 2015 om 11:57 - Door Thomas Haenen

Hi houdt vanaf 1 mei op te bestaan. Na bijna twintig jaar wordt de jongerenprovider weer een onderdeel van KPN. Huidige Hi-klanten worden ook overgezet naar KPN.

Hi wordt vanaf 1 mei opgenomen in KPN, zo meldt de provider vandaag. Bestaande klanten van Hi worden vanaf 23 april en uiterlijk 1 juli overgezet naar KPN. Voor hen verandert er niets: Hi gebruikt nu al het netwerk van KPN, en iedereen mag zijn huidige abonnement behouden.

Het jongerenmerk Hi bestond al sinds 1996, maar begon de laatste jaren qua aanbod steeds meer naar KPN toe te kruipen. Waar KPN een 'traditioneel', duurder netwerk had dat vooral voor je ouders bedoeld was, kon je met Hi veel sms'en en als één van de eerste Nederlandse providers mobiel internetten. Tegenwoordig zijn de abonnementen van KPN en Hi echter vrijwel identiek, met beide grote databundels en onbeperkt bellen/sms'en bij de meeste abonnementen.

Met het stopzetten van Hi hoopt KPN zijn eigen merk ook iets jonger en hipper te maken. KPN heeft nog twee andere dochterproviders: Simyo en Telfort. Die zullen voorlopig gewoon blijven bestaan, zo zegt KPN. Het aanbod tussen de drie providers verschilt genoeg dat er nog bestaansrecht voor is. Dat was bij KPN en Hi dus wel anders.

Meer data voor minder geld

Voor klanten van Hi verandert er dus niets. Zij mogen gewoon hun huidige abonnement blijven gebruiken, ook nadat ze worden overgezet naar KPN. Enkel de naam op de rekening zal verschillen. Hi neemt vandaag nog contact op met klanten om ze meer details te geven over de overstap. Veel gebruikers die de mail al ontvangen hebben zeggen dat hun abonnement zelfs uitgebreid wordt. Zo krijgen ze 500 tot 2 GB meer aan data, voor dezelfde prijs of zelfs een lager maandbedrag.

Reacties

Populaire simonly deals

1
Onbeperkt min en 1.00 GB
€ 10.00 p/m (24mnd)
Bekijken
2
1000 min en 1.00 GB
€ 4.00 p/m (24mnd)
Bekijken
3
Onbeperkt min en 5.00 GB
€ 27.00 p/m (24mnd)
Bekijken
4
Onbeperkt min en 250 MB
€ 4.00 p/m (24mnd)
Bekijken
5
300 min en 1.00 GB
€ 11.00 p/m (12mnd)
Bekijken